Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Аберфелди 16YO 0,7л 40% / Aberfeldy 16y 0,7l 40%

Параметри

Напитката носи името на градчето, в което се произвежда – Аберфелди, централна Шотландия. Дестилерията там е открита през далечната 1896 г. През годините е имала както много успехи, така и трудни моменти, като годините между 1917 и 1919, когато е затворена заради Първата световна война. През 1972 г. пък дестилерията е разширена и модернизирана. Днес тя разполага с два съда за дестилация, всеки от които с капацитет 15000–16000 литра, и все още произвежда уиски по традиционните рецепти от преди повече от век.

Дестилерията е популярна със своите отлежали напитки, сред които, наред със 16-годишното Aberfeldy, ще откриете и такива на 12, 18 и т.н. години. Брандът е известен сред познавачите и се откроява с истински добри предложения.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 159.59 с ДДС лв 227.99 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Aberfeldy, 16-годишно е сред най-добрите представители на шотландските напитки сингъл малц. Това е високоалкохолна напитка от най-висок клас. Указаното на етикета „сингъл малц“ означава, че питието е дестилирано само в една дестилерия, при това – само от един сорт малцово зърно. След дестилацията то е отлежало 16 години в дъбови бъчви, докато формира своя неповторим изискан вкус.

Характеристики

Ароматът на 16-годишното Aberfeldy е силен и богат. С нотки на круши, карамфил и карамел.

Питието се отличава с плътен мек и балансиран вкус. Във всяка глътка от Aberfeldy, 16-годишно, ще доловите сладкото усещане за пчелен мед и плодов кейк. Ще усетите свежи нотки на цитрусови плодове и пикантен карамфил. Плътността на напитката напомня на тази на шира, а завършекът е копринен, приятен с нотки на черен шоколад.

С какво да консумирате

Aberfeldy, 16-годишно, сингъл малц, е класическо шотландско уиски, което в родината си се сервира с температура около 18 градуса, за да се запази богатството на ароматите. В Шотландия скочът може да бъде поднесен с добавени към него сирене, плодове, тъмен шоколад, с месни мезета, както и с ядки.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя