Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Филтриране

до

Не е намерено

Не е намерено

Не е намерено

Не е намерено

Ракии

Дестилати, палинки, ракии. Няма значение как ги наричате. Всички те са алкохолни напитки от смес от растения или техните плодове.

Отделните видове дестилати се различават в зависимост от това, каква е основата на ферментацията, от която се произвежда напитката. Например от меласа или захарна тръстика става ром, от зърнени култури – уиски, а от агаве – текила.

Процесът на производство на всеки дестилат повече или по-малко варира. Абсолютна алхимия. И това е добре. Благодарение на тези различия винаги има какво да се дегустира. Да се търси най-добрият вкус.

Ето защо Alkohol.bg избира най-добрите и най-интересните дестилати от целия свят.

Ром – Какво светлият, така и тъмният ром се дестилира от меласа или захарна тръстика. Най-много производители има в Централна и Южна Америка. Интересна е също така продукцията в страните от бившата Британска империя; в Австралия или Индия.

Уиски – Кой не знае шотландското, ирландското и американското уиски? Златистата напитка на джентълмените се прави навсякъде, където има достатъчно житни култури. Ето защо, отлични бутилки могат да се намерят например в Канада или Япония.

Бренди – лозата може да се използва не само за производство на вино. Чрез дестилация се произвежда дори любимото бренди. Нищо чудно, че най-известните производители се намират в страните, където става добро вино. Франция, Гърция, Испания, Италия, но също и Грузия.

Коняк – Конякът е специален вид бренди, което се произвежда само във френската област Коняк. Освен че дестилатът може да се произвежда само в тази област, за него трябва да се използва точно определен тип лоза.

Джин – Джинът се получава от дестилация на житни култури и билки. За появата му трябва да благодарим на холандските лекари, които с негова помощ искали да лекуват бъбреците. Благодарим за това прекрасно лекарство.

Водка – Житни култури, картофи, меласа. Но също така ориз, захарно цвекло, грозде, а навярно и други. От всички тези суровини можете да се произведе прозрачен дестилат, наречен водка. В предложението на Alkohol.bg ще намерите бутилки от Източна, Северна и Западна Европа.

Текила / Мескал – Истинската текила е само от Мексико, от растението синьо агаве. Също важи и за мескал, който обаче се произвежда в други части на страната, от различен вид агаве, по малко по-различна технология.

Абсент – Когато се каже "абсент" много хора си представят Франция, поети или халюцинации. Днес този дестилат от пелин, анасон, резене и други билки се произвежда в много различни държави. И определено го пият не само поетите. Освен това вече няма халюциногенно действие. Но най-важното е, че продължава да има страхотен вкус.

Ракии (палинки) – Сливи, ябълки, круши, кайсии, череши... Практически всички плодове могат да се дестилират Ние, чехите, знаем много добре, че резултатите могат да бъдат отлични. Ето защо предлагаме цяла гама от най-добрите палинки от България. И не само тях. Можем да препоръчаме също и италианската грапа.

Ликьор – Дестилатите не са само от плодове. В ликьорите, които традиционно се овкусяват с настойки, могат да се появят и нотки на подправки, кафе, билки, млечни продукти и много други съставки.

Аперитиви – Италианците умеят да живеят. Доказателство за това са аперитивите. "На кого би попречил малко алкохол преди хранене", казали си господата от Апенинския полуостров и поставили началото на тази приятна традиция. И се оказали прави.

Аперитивът подпомага храносмилането и след него храната е още по-вкусна. Изпитан факт.