Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Дядова Усуканица 0,7Л 40% / Diadova Usukanitsa 0,7L 40%

Параметри

Домейн Менада са създателите на квалитетната българска гроздова ракия Дядова Усуканица. Тя е с доста дълга история, както и с гарантирано качество. Блага, мека и дъхава, ракията Дядова Усуканица следва рецептите от миналото. Това означава, че се вари от кехлибарено сладко грозде, като е важно да се “усуква” бавно. Задължително е целият процес да се прави с усмивка. Всичко това гарантира невероятен вкус и аромат.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 12.50 с ДДС лв 17.86 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Избата е създател на легендарната ракия Дядова Усуканица. Основана е още през 1901 година като кооператив Лоза. През 1947 година тя се обединява с кооперация Сила и двете създават предприятие за производство на вино. През 2002 година Домейн Менада става част от френския холдинг Belvedere Group, който след това е преименуван на Marie Brizard Wine & Spirits Bulgaria. Нарежда се сред най-големите производители на вино в България, като постоянно расте и се разширява. В лозовите масиви на компанията се отглеждат познати традиционни сортове – грозде мавруд, рубин, както и популярни чужди варианти като каберне фран, регент, пино ноар, мерло, вионие и други. Капацитетът на избата е 20 милиона тона бутилки на година. Дъбовите бъчви, които притежава, са от най-висок клас. Освен различни видове вина, включително лимитирани серии и дизайнерски варианти, избата създава и мастика, ликьор и специалната ракия Дядова Усуканица.

С какво мезе да консумирате тази напитка

Най-приятната комбинация за всяка от тези алкохолни напитки е хубавата салата. Доста често се комбинира с шопска или овчарска, или пък със зелена салата. Ако не сте фен на този вид мезе, можете да съчетаете със сирена, луканка, кашкавал и филета. Чудесно се вписва и при плодовете, тъй като ароматът е фруктов. Всичко зависи от вашите вкусови предпочитания. Много хора предпочитат да консумират ракия Дядова усуканица с меса и зеленчуци на грил.

Параметри

Подобни продукти