Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Аберлор 12YO 0,7л 40% / Aberlour 12y 0,7l 40%

Параметри

Уискито е национална напитка за Шотландия и е любимо на хора по целия свят. Консумацията на сингъл малц питието, се е превърнала в традиция за мнозина, без значение, има ли повод или не. Сред най-популярните single malt whiskey е Aberlour 12. Историята на дестилерията на Аберлор е дълга, като започва през 1879 година, когато е създадена дестилационната фабрика. Днес скочът им е популярен не само в Шотландия, но и по целия свят, където хората се наслаждават на Aberlour 12.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 84.78 с ДДС лв 121.11 / 1л

Доставка

 • Speedy При поискване
 • Лично взимане от склад При поискване
 • Speedy - офиси При поискване
 • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Дестилационната фабрика произвежда сингъл малц шотландско уиски, което има различен период на отлежалост. Нашите специалисти от онлайн магазин alkohol.bg отделят внимание на Аберлор 12-годишно. Това не е случайно, тъй като скоч уискито е едно от най-купуваните за консумация. Ние знаем, че когато купувате този вид напитка, един от важните критерии, на които обръщате внимание, е процесът на направа. Затова в следващите редове ще ви запознаем с методите, по които се произвежда aberlour 12 yo:

 • суровина – използваната, както при останалите видове, е ечемик. Сортовете са специално подбрани и повлияват върху изтънчеността и уникалността на напитката;
   
 • вода – доказан факт е, че всяка дестилерия цени много водоизточниците си, тъй като водата е една от важните съставки в производството на спиртната напитка. При направата на 12-годишното Аберлор уиски се използва вода от две реки – Лоур и Спей;
   
 • отлежаване – както подсказва числото след името, Aberlour 12 отлежава точно дванадесет години. Бъчвите, в които се осъществява процесът са класическите дъбови, но и ръчно подбрани шери бурета. На тях се дължи цитрусовият вкус и мекотата на напитката.

Характеристика на Aberlour 12

Има следните характеристики, които завладяват както ценителите, така и начинаещите консуматори. Ето на какво ще се насладите, избирайки Аберлоур 12-годишно 0.700:

 • държава и регион на производство – напитката идва от Шотландия, а регионът е Спейсайд, където още от 1879 година отварят вратите на дестилационната фабрика;
   
 • вид – видът е сингъл малц скоч уиски, направено от подбрани сортове ечемик и вода от две реки, намиращи се близо до дестилерията;
   
 • цвят – цветът на Aberlour 12 yo е златен кехлибар с рубинен оттенък;
   
 • аромат – той е определен от консуматорите като мек със завършек на червена ябълка и кафява захар;
   
 • вкус – дължи се главно на двата вида бъчви, в които отлежава напитката. Глътка от изтънченото питие ще ви даде възможност да се насладите на деликатен шери характер с невероятен баланс от шоколад, карамел, канела и джинджифилена пикантност. За финал е послевкусът, който е смесица от сладост и пикантност.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя