Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Абсолют Еликс 0,7л 42,3% / Absolut Elyx 0,7l 42,3%

Параметри

Absolut Elyx е истинска луксозна водка от най-висок клас. С повече от 100-годишна история, кристално чиста и с мек деликатен вкус.

Elyx се произвежда в дестилерията на Absolut в град Ахюс, южна Швеция, където високите технологии на модерната индустрия се срещат със занаятчийския подход. Абсолют Еликс се дестилира в традиционни медни съдове, като процесът се управлява ръчно.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 1 бр

лв 91.42 с ДДС лв 130.60 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад утре 28. 5. 2024
  • Speedy - офиси в в сряда 29. 5. 2024
  • Speedy - амтомати в в сряда 29. 5. 2024
  • Speedy в в сряда 29. 5. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Всяка капка от напитката е приготвена от висококачествена зимна пшеница. Тя се сее на есен и цяла зима престоява под снежната пелена, преди да израсне и да бъде събрана. Климатът е перфектен за тази култура: суха студена зима и дълго топло лято. Зърното е с отлични вкусови качества като, за разлика от много други водки, към Absolut не се добавя захар. Съществена част от неповторимата формула е и водата от минералните извори в Ахюс.

При Абсолют не се разчита на обичайната три или четирикратна дестилация, а на т.нар. продължителна дестилация, която на практика продължава непрестанно. Методът е приложен за първи път през 1879 г. от основателя на компанията Ларс Олсън Смит.

Вкус

Вкусът на Elyx е богат, деликатен и създава усещането за копринено докосване до небцето. Долавят се нюанси на ядки, зърнени култури, бял шоколад и прясно изпечен хляб. Завършекът е добре балансиран и богат.

Аромат

Absolut Elyx се отличава с чист, бистър аромат. Усещането за свежест е допълнено от нотки на шоколад, зърно и меки нюанси на билки.

Бутилка

Дизайнът на бутилката на Absolut Elyx е вдъхновен от винтидж формата на шведските аптекарски шишета. Луксозната и стилна визия е завършена от добавения благороден блясък.

С какво да консумираме

Absolut Elyx се комбинира отлично с кисели и осолени зеленчуци: краставички, зеле и т.н. Друга перфектна комбинация е с пушена риба. Няма да сгрешите и ако я поднесете, придружена от хайвер. Добър избор са още различните пушени меса и пушени наденици. Сред салатите, подходящи са по-мазните видове от типа на руската, както и салати с риби или с цвекло.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя