Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Авиейшън Джин 0,7л 42% / Aviation Gin 0,7l 42%

Параметри

 • Държава: САЩ
 • Производител: Aviation
 • Вкус: Кардамон, Лавандула, Портокал, Хвойна
 • Съдържание на алкохол %: 42

Aviation american dry gin е оригиналният американски джин. Той е изключително гъвкав и смесим продукт, с който могат да бъдат направени доста коктейли. Марката дори е подкрепена от актьора Райън Рейнолдс.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 1 бр

лв 61.91 с ДДС лв 88.44 / 1л

Доставка

 • Лично взимане от склад утре 23. 5. 2024
 • Speedy - офиси в понеделник 27. 5. 2024
 • Speedy - амтомати в понеделник 27. 5. 2024
 • Speedy в понеделник 27. 5. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

На парти в Сиатъл през 2005 г. барманът Райън Магариан е запознат с “новия продукт” от приятел от Портланд. Поразен от финеса на джина с по-малко хвойна, той го разпознава като отклонение от традиционния алкохол. Отпътува за Портланд, за да се срещне с дестилатора.

Също толкова пристрастен към занаята си, Кристиан Крогстад ​​основава занаятчийска дестилерия в Портланд, Орегон. С новаторски дух Кристиан се е заел да пресъздаде уникален американски джин. 

Aviation Gin е основана през 2006 г. от базираните в Орегон дестилери Лий Медоф и Кристиан Крогстад, заедно с миксолога от Сиатъл Райън Магариан, и е кръстен на едноименния класически коктейл. Получавайки нещо като култов статут сред любителите на джин, Авиейшън се превърна в една от най-популярните марки първокласен алкохол.

Производство 

Вместо да бъде завладян от хвойната – вкусът, който мнозина възприемат като „суров“ или „лечебен“ и свързват с тази напитка – Aviation gin е балансирана смес от седем растения: хвойна, кардамон, лавандула, сарсапарила, кориандър, анасоново семе и сушена портокалова кора.

Те се смесват чрез мацерация – накисват се, докато ароматите се свържат, a след това се редестилират. Много други джинове се вливат чрез парна дестилация – преминаване на нагрети алкохолни пари през кошница с растителни продукти.

Крайният продукт е чиста смес от ботанически вкус:

 1. Инфузия

Всичко започва с прецизна комбинация от растителни продукти, доставени от цял ​​свят – кардамон, кориандър, френска лавандула, семена от анасон, сарсапарила, хвойна и два вида портокалова кора. Тези продукти се поставят в найлонови чували и се суспендират в чист, неутрален зърнен спирт за 18 часа в резервоари за накисване.

 1. Дестилация на Aviation gin

След това мацератът се изпомпва в апарат от неръждаема стомана заедно с чиста вода. Парните ризи загряват мацерата, парите отиват в кондензатор, влизат в контакт със студената вода и се образува дестилатът. Първата течност, напускаща апарата, се отстранява.

 1. Бутилиране на Aviation gin 

Течността се прехвърля в резервоар за смесване, където се добавя чиста вода, довеждайки джина до желаното 84 proof. След това отива в резервоар за бутилиране с гравитачен пълнител с 6 кълнове и се изпомпва в бутилки.

Параметри

 • Държава: САЩ
 • Производител: Aviation
 • Вкус: Кардамон, Лавандула, Портокал, Хвойна
 • Съдържание на алкохол %: 42
 • Обем: 0.7 л

Подобни продукти