Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Ром Бакарди Карта Бланка 0,7л 37,5% / Bacardi Carta Blanca 0,7l 37,5%

Параметри

Прилепите са символ на добро здраве, щастие и семейни връзки, според древна испанска легенда. Един ден съпругата на основателя на компанията Доня Амелия открила колония от прилепи под покрива на дестилерията и изтълкувала това като добра поличба за компанията. Затова тя предложи използването на това животно като логото на Бакарди. Ето защо на всяка бутилка Bacardi има прилеп.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 2 бр

лв 26.33 с ДДС лв 131.65 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад още днес
  • Speedy - офиси утре 27. 5. 2024
  • Speedy - амтомати утре 27. 5. 2024
  • Speedy утре 27. 5. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

От подкрепата му за борбата за кубинска независимост, получена през 1902 г., до принудителното му заминаване в Пуерто Рико през 1959 г., историческата сага за семейство Бакарди е добре известна. Неговите производствени тайни са по-малко известни. Започват с естеството на щама дрожди, който Факундо Бакарди Масо и Хосе Бутейлер изолират през 1862 г., за да дестилират първия си ром в Сантяго де Куба. Те се използват и днес в поверителната рецепта, използвана за приготвянето на Bacardi Carta Blanca rum – класически бял ром много популярен в барове и клубове. Цени се за това, че не оцветява смеси и коктейли. Той остава водещият продукт на марката.

Бакарди преминава от традиционен производствен метод към процес на индустриализация, единственият, способен да отговори на постоянно нарастващото международно търсене. Старият начин от 1862 г. е заменен през 1911 г. с двойна колона тип Кофи, която през 1958 г. е сменена от множество колони. 

Производство

Бакарди Карта Бланка е комбинация от ромове, направени от меласа, отлежали от 1 до 2 години в бъчви. След процеса на стареене, те се смесват и преминават през въглеродния филтър, за да се получи прозрачност.

Бакарди ром се филтрира с активен въглен за възстановяване на кристалния цвят. Освен захарта, останалите добавки остават в тайна. Има вкус при 37,5 °C. Това е лек и сух ром, с аромати на анис, карамел и сив пипер. Неговата бутилка от 1л се използва основно в миксологията, която остава основното ѝ призвание, признато от бармани по целия свят. Нотки на ванилия, бадеми и екзотични плодове.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя