Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Балантайнс 17YO 0,7л 40% / Ballantine‘s 17y 0,7l 40%

Параметри

Ballantine's е най-продаваното шотландско уиски в Европа и скоч в света. Днес тя продава повече от 6 милиона деветлитрови кутии годишно. Това е един от най-влиятелните и уважавани спиртни напитки, който също има много специален и уникален стил, характерен за цялата линия уиски. В бленда Ballan­tine's уискита­та Glenburgie и Mil­foduff играят специална роля . Glenbur­gie носи плодова сладост на Ballantine's с нотки на круши и ябълки, докато Milton­duff добавя флорални и билкови нотки, както и приятна ванилова сладост.

 


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 120.79 с ДДС лв 172.56 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Дългото 17-годишно отлежаване придава дълбочина във вкуса и характера на уискито. Първата му поява е през 1930 г. Но и до днес рецептата му остава непроменена и се предава. Ballantine's 17 Years Old е първото и най-награждавано 17-годишно смесено шотландско уиски.

Основателят на марката Джордж Балантайн е роден и израснал в обикновено шотландско семейство. През 1827 г. напуска родния си дом и се установява в Единбург. С течение на времето той отваря собствен магазин за хранителни стоки в столицата на Шотландия и след 10 години става успешен търговец на алкохол. Синът на Джордж, Балантайн младши, развива бизнеса на баща си и през 1872 г. основава магазин в Глазгоу, продаващ широка гама от спиртни напитки и тютюневи изделия от цял свят. До края на 1860-те години Джордж Балантайн, с трима сина и един внук, разширява компанията, като отваря нови клонове, включително в Глазгоу, и става производител на смесено уиски. През 1895 г. кралица Виктория предоставя на George Ballantine & Sons кралски патент за доставка на алкохол на кралския двор.

През 1903 г. семейният бизнес на Ballantyne получава кралска харта за търговия с вина и други алкохолни напитки в цяла Шотландия, както и в много части на Англия и Ирландия.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя