Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Булдог Джин 0,7л 40% / Bulldog Gin 0,7l 40%

Параметри

Bulldog Gin е смес на различни билки от много части на света. Булдогът е икона на британската решителност и е любим на Уинстън Чърчил.

Bulldog London Dry Gin се дестилира на база тройно дестилирана британска пшенична основа и след това се бутилира при 40%. Носът е леко флорален с лавандула, хвойна и цитрусови плодове. Малко лайм и сладка портокалова кора.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 41.40 с ДДС лв 59.14 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Вкусът, въпреки изобилието на азиатските растителни продукти, се усеща по-ясно. Обилно преобладава ангелика, особено в средата на небцето, хвойната е борова в началото и леко стипчива към финала. Тихите флорални нотки се усещат слабо, но остават като далечен фон.

Финалът има малко стипчивост, по-скоро средно къс по отношение на вкуса, бързо се стеснява, оставяйки слаб, лек алкохолен звън във вдлъбнатините на небцето.

Последващото усещане (послевкусът) е доста меко, но и кратко. Вместо да покрива езика и да се развива, то избледнява доста бързо.

Етапи на производство на Булдог джин

Производството се състои от няколко етапа, през които минава всяка бутилка Bulldog Gin.

  1. Първа стъпка

Зърнено-неутрален спирт (с 96% ABV) е напоен с изцяло натуралните вкусове и аромати на 12-те отличителни растителни съставки на джина в меден съд.

Това позволява на растителните продукти да се мацерират в спирта преди дестилиране и да отделят етеричните си масла, което води до създаването на пара.

  1. Втора стъпка

Получената пара преминава през кондензатор и се втечнява, за да се получи есенция. В резултат на това „главите“ (летливи съединения с ниска точка на кипене) и „опашките“ (летливи съединения с висока точка на кипене) се отделят от дестилата.

  1. Трета стъпка

Получената есенция (измерена при 76% ABV) се смесва допълнително с неутрален спирт на пшенична основа.

  1. Четвърта 

Течността се разгражда с деминерализирана вода до необходимата сила за бутилиране (40% ABV).

  1. Пета

При спазване на взискателни стандарти за аромат и вкус, само тогава може да бъде бутилиран и етикетиран като Bulldog London Dry Gin.

Параметри

Подобни продукти