Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Бунахавън 12YO 0,7Л 46,3% / Bunnahabhain 12y 0,7l 46,3%

Параметри

Bunnahabhain 12-годишно има репутацията на най-мекия малц на Islay. Той е със страхотен характер и силен вкус, постигнат чрез уникално съчетание на шери и солен морски въздух.

 

 


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 94.90 с ДДС лв 135.57 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Изграждането на дестилерия от викторианската епоха в толкова отдалечен район отнема почти две години. Spirit стартира за първи път през 1883 г. и скоро вече произвежда много търсено шотландско уиски, което се изпраща в големи количества до гигантските смесителни къщи в Глазгоу, САЩ и извън него.

През годините Bunnahabhain продължава да предлага различни смеси, заемащи видно място, като Cutty Sark и Black Bottle. Когато Highland Distillers става Edrington през 1999 г., компанията решава да се концентрира върху трите си най-големи марки – The Macallan, Highland Park и Famous Grouse. Bunnahabhain 12-годишно попада извън изискванията им и е продаден през 2003 г. на Burn Stewart, който е придобит от южноафриканската група за напитки Distell десет години по-късно.

Дегустационни бележки 

  1. Бутилката има красив черен и почти непрозрачен вид, с черен и златен етикет, изобразяващ моряк, отразяващ неговото морско наследство. Течността вътре запазва собствения си естествен цвят на светла мед и се бутилира при 92,6 proof. Не можете да не забележите златните отблясъци, докато светлината се отразява през скоча. Ароматът е с нотки на пушени кипери с лимон и морска сол, преплетени с някои класически нотки на шери – стафиди, сини сливи и тъмен карамел. Мирисът на Bunnahabhain 12-годишно е сладък, с лек опушен дъб. При дълбоко вдишване може да се открие леко алкохолно изгаряне, а върху малца има и лека соленост.
  2. Вкусът се характеризира с тофи, шери, карамел и портокал с канела и черен пипер. Морска сол и саламура и пиперлив дим на финала.
  3. Първо е луксозното кремообразно усещане в устата. Изживяването на небцето е предимно в средата на езика. Започва със сладко изживяване на шери, което бързо се изтласква с лек дим. Димът е по-скоро като дим от далечен лагерен огън, отколкото голямо, торфено присъствие. Примесва се и солено, орехово, медено изживяване, преди да преминете към финала.
  4. Завършекът на 12-годишното уиски е почти изцяло в небцето, но назад – пикантен финал, който същевременно запазва странно мекото действие на меда върху езика. Финалът на сладката подправка се забелязва за продължителен период от време.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя