Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Финландия Водка 0,7л 40% / Finlandia vodka 0,7l 40%

Параметри

Кристална водка с ледникова изворна вода – Finlandia е изискано изкушение за ценители.

Историята на водка Финландия започва в далечната 1888 година, когато е основана дестилерията на д-р Вилхелм Джуслин в селището Рамаяки. През 1970 г. е произведена напитката, която познаваме днес, а през 1971 г. тя става първата водка, внесена в САЩ. Впоследствие печели много престижни награди във Великобритания, Германия и други.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 21.40 с ДДС лв 30.57 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Тайната на Финландия

Finlandia е втората най-продавана водка в Европа и има защо. Тя е единствената от премиум клас, за производството на която се използва водоизточник, чиято вода няма нужда от допълнителна обработка. Водата идва от глетчер, формиран преди повече от 10000 години, естествено филтрирана е през морени и притежава съвършена чистота.

Ечемикът за Финландия също е специален. Той се отглежда между 60-тия и 70-тия паралел, което означава, че зрее под непрекъсващите лъчи на среднощното арктическо слънце в един от регионите с най-чиста околна среда в света. Това зърно от топ клас („six-row”), със своите впечатляващи параметри, е абсолютен първенец сред всички видове, използвани за дестилация: най-качествена скорбяла, най-голям брой ензими и ниско количество на мастни вещества.

Процесът на производството на забележителната водка Финландия включва ферментация със специална мая, двойна дестилация и продължително пречистване.

Характеристики

Вкусът на водка Финландия е интензивен и смел, но в същото време приятно мек. Ярките нотки на натурален ечемик са допълнени от свежи плодови нюанси. Финалът носи удовлетворяващо чувство на топлина и продължителен послевкус.

Ароматът е нежен и свеж с деликатен нюанс на прясно изпечен хляб.

Цветът на Финландия е кристално бистър.

С какви храни да я поднесем

Водка Финландия се сервира добре изстудена. Отлична идея е да я съчетаете с пушена или осолена риба, както и с хайвер. Няма да сгрешите и ако я комбинирате с пушено месо. Традиционна за северните народи е и консумацията ѝ с топли супи или ястия с пилешко. Идеално мезе за водката са още мариновани гъби и осолени кисели или печени на скара зеленчуци.

Параметри

Подобни продукти