Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Глен Морей 12YO 0,7л 40% / Glen Moray 12y 0,7l 40%

Параметри

Glen Moray, 12-годишно е класическо шотландско сингъл малц уиски с богат вкус и наситен аромат.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 46.79 с ДДС лв 66.84 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Районът Спейсайд в Шотландия е прочут с производството на добър скоч и там са разположени дестилерии с вековни традиции. Неслучайно процесът на дестилация на малцови напитки е известен именно с термина Malt Speyside. Отличителна характеристика на кехлибарената течност от тази провинция е мекият, гладък вкус и наситените сладки и дървесни нотки.

Glen Moray 12-годишно се произвежда в град Елгин, центърът на Спейсайд, от 1897 година. Дестилерията Глен Морей е разположена на брега на река Лоси. До днес там шотландското уиски се произвежда по традиционната технология. Създаден е и посетителски център, където може да бъде видяно как се случва целият процес.

Производство

Glen Moray 12-годишно е типично сингъл малц уиски. Произвежда се в една дестилерия от един вид малцова зърнена култура. Отлежава в продължение на дванадесет години в дъбови бъчви от американски бърбън. Това допълнително обогатява вкуса и му придава характерните дървесни нюанси с приятно сладък привкус.

Характеристики

  • Ароматът на Glen Moray 12-годишно е силен и плодов, добре балансиран, с цветни нотки. Долавя се деликатно ухание на къпини и джинджифил;
  • Цветът е златист; 
  • Вкусът на Glen Moray 12-годишно е мек, но същевременно наситен и сгряващ. Постигнато е перфектното равновесие между сладки и пикантни нотки. Тялото е силно и богато. В средата се разгръщат меки и малцови вкусове, допълнени от летни плодове, свежи билки и ванилия. В кулминацията сладостта е допълнена от нотки на мед, чай и ядки. Завършекът е средно продължителен, дъбов със следи от касис.

Как да консумирате

Glen Moray 12-годишно е наслада за сетивата. Шотландските дистилъри препоръчват да се консумира чисто, с температура 18 градуса. Така най-добре се разкрива ароматният букет и богатството от вкусове.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя