Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Гленфарклас 15YO 0,7л 46% / Glenfarclas 15y 0,7l 46%

Параметри

Дестилерията Гленфарклас е основана през 1836 г. от Робърт Хей. Това е може би най-известната и също така една от най-успешните семейни дестилерии в Шотландия. Във всеки случай семейството на Грант, което я притежава, много се гордее с личния си статут, който е отразен в лозунга на дестилерията – „Духът на независимостта“. Шестото поколение на семейство Грант продължава историята на дестилерията Гленфарклас от 1865 г. Това гарантира постоянно качество и предвидливостта, необходима за дълготраен продукт като скоча. Едва ли някоя друга дестилерия има толкова висококачествени и стари шотландски уискита в складовете си. Намира се в красивия Спейсайд, а в момента е собственост на Джон Грант и неговия син Джордж. 


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 1 бр

лв 124.99 с ДДС лв 178.56 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад още днес
  • Speedy - офиси утре 19. 7. 2024
  • Speedy - амтомати утре 19. 7. 2024
  • Speedy утре 19. 7. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Glenfarclas 15-годишно е единствената бутилка в основната гама на дестилерията (различна от 40-годишната) с ABV от 46%. Утвърден сингъл малц фаворит и носител на няколко награди в индустрията през годините, характеризира се с:

  1. Цвят – тъмен кехлибар.
  2. Аромат на Glenfarclas 15-годишно – първоначално малко стегнат, но се разплита добре след кратък период. Изобилие, пълно с горски плодове (особено малини) и намек за ранцио. Леко растителен с малко фина трева, но много по-дълбоки нотки от утайка от кафе, шоколадова торта. 
  3. Вкус на Glenfarclas 15-годишно – солидно пристигане с отлично тяло и вискозитет. По-сладко на носа с мед, маслени искри и много сладки плодове и мармалади. Още по-дълбоко има къпини и женско биле. Влиянието на бъчвата е много по-разпространено от по-младите поколения и предлага известна подправка и известна непосредствена стипчивост.
  4. Завършек – средна дължина, много сладко и с привкус на анасон. Доста изсушава на небцето.

По-високият ABV на Glenfarclas 15-годишно осигурява солиден вкус и позволява на някои от по-дълбоките и богати нотки да блестят. Тук има несъмнено повече сложност и влияние на бъчви, отколкото при по-младия алкохол, което придава на това уиски повече от изявените нотки, които може да очаквате от узряването в бъчви от шери. 

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя