Грей Гуус Водка 1,0л 40% / Grey Goose Vodka 1,0L 40%
Не е налично
лв 106.99 с ДДС
Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене
Историята на Грей Гус започва през 1996 г., когато Сидни Франк, основателят на компанията SFIC (Sidney Frank Importing Co), решава да създаде луксозна водка за американския пазар. През 1998 г. Grey Goose е обявена за водката с най-добър вкус в света.
Актуална наличност на склад: | |
---|---|
Онлайн пазаруване |
Не е налично |
лв 80.99 с ДДС лв 115.70 / 1л
Повечето популярни водки идват от Източна Европа, но именно от това клише иска да се разграничи Сидни Франк, когато изгражда концепцията за Grey Goose. Той се свързва с популярен френски производител на коняк, с идеята да използва уменията и технологиите на майсторите на тази френска напитка за създаването на Грей Гус. И резултатът е впечатляващ. Grey Goose („Сива гъска“) се превръща в една от най-популярните водки от висок клас в света. През 2004 г. марката Grey Goose е продадена на Bacardi за впечатляващата сума от 2,2 милиарда долара и бележи първо място по продажби в САЩ сред напитките от своя клас.
Грей Гус се произвежда от най-качествения вид пшеница във Франция, доставян от региона на Пикардия, популярен като „хлебната кошница“, тъй като от там идва и брашното за най-качествените френски тестени изделия.
И макар много пшенични питиета на пазара да биват рекламирани като “безглутенови”, при Грей Гус това е доказано със сертификат за Gluten Free. Освен това тя е и 100% натурална и без ГМО.
За производството на Грей Гус се използва вода от региона Коняк. Изворът е естествено варовиков, което осигурява високо съдържание на калций. Течността впоследствие минава през допълнителна филтрация за максимално омекотяване на вкуса на Грей Гус.
Водата служи само за дестилацията. При измиването на всяка бутилка, преди да бъде напълнена с алкохолната напитка, се използва само водка Грей Гус, за да бъде това единствената течност, която докосва стъклото.
Бутилката на Grey Goose е с класическа визия и опушено матово стъкло. За да се подчертае връзката с виното, тя има не метална капачка, а коркова тапа и се пренася в дървени щайги.