Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Хибики Джапанийс Хармъни 0,7л 43% / Hibiki Japanese Harmony 0,7l 43%

Параметри

 • Държава: Япония
 • Производител: Suntory Hibiki
 • Съдържание на алкохол %: 43
 • Вид: Блендед
 • Обем: 0.7 л

Японците са народ всеизвестен със своята работливост, новаторство и сръчност. Компютри, телефони, автомобили и дрехи са малка част от всички продукти, които тази страна вкарва на световния пазар. Интересно е обаче, че не всеки е чувал за едно от японските бижута – тяхното безценно, висококачествено уиски. Точно така. Освен всякакви други техники, този народ е овладял и майсторлъка за направата на качествен алкохол. Из всички техни брандове, един се откроява със своята нестандартност и начини на дестилиране. Ние от магазин Сид Шоп ви предоставяме историята зад бранда Хибики и разкриваме автентичните техники на производство на питието. След като се запознаете с продукта, на sid-shop.com ви очаква селекция уискита Хибики на най-добри цени.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 197.99 с ДДС лв 282.84 / 1л

Доставка

 • Speedy При поискване
 • Лично взимане от склад При поискване
 • Speedy - офиси При поискване
 • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Всичко започва много отдавна с един отдаден мъж и неговата запленяваща мечта. Името му е Shinjiro Torii, а мечтата му била да произведе най-блаженото уиски за своите събратя, което да стане и най-доброто в света. Той отделил години да изследва шотландските методи за приготвяне на уиски и точно затова продуктите му по шотландски се именуват whisky, а не whiskey, спрямо начините на приготвяне. Учил се години наред и е изграждал бизнеса си и през 1923г. отворил “The Yamazaki Distillery” – първата дестилерия в Япония. Тя била разположена на едно от най-благоприятните, като климат и условия, места в цяла Япония. Първият му опит била марката Santory Shirofud, но за жалост тя не се харесала много. Това било само урок за майстора и той разбрал, че е необходимо продуктът му да задоволява всички деликатни изисквания на критичните си събратя. Така създал Suntory Kakubin whisky, което започнало културата на консумация на уиски в Япония. След смъртта му, синът му наследил бизнеса и продължил пътя към създаването на Hibiki. Той се отдал на направата на най-качествената и ценена японска напитка от този вид. За петдесетата годишнина на бащината дестилерия, той построява “The Hakushu Distillery” – една от най-големите дестилерии в света. Пет години по-късно из ръцете му се ражда златото на японските питиета – Хибики. Пазещо в себе си вековни традиции, духа, културата и навиците на страната си, брандът Hibiki става един от най-ценените в света.

Начин на производство и характеристики на Хибики

Hibiki пази в себе си дълголетните истории на поколенията майстори и най-тънките моменти от японската култура. Пищният вкус и опияняващият аромат се постигат, като Хибики отлежава в пет различни вида бъчви. Дъбовите съдове се сменят между американски бъчви от бял дъб, шери бъчви и други, сръчно подбрани под вниманието на специалистите. Хибики е не просто уиски, а цяло преживяване. История за културата на този древен народ, капсула на времето, която ви пренася в японската природа и бит. Цветът на Хибики е светъл с кехлибарени нюанси. Вкусът му едновременно е многослоен, но фин и лек. Карамелизирани плодове с леки нотки розмарин и типичните дървесни нюанси от дъбовите бъчви. Канелен привкус и лек опушен тон. Ароматът пренася човека в сърцето на страната на изгряващото слънце и опиянява с флоралната си свежест. Изтънчена комбинация от праскова, леки борови нотки и портокалова кора. Както всяка друга японска продукция, така и Хибики е изпипано до последния детайл. 

Бутилката на Hibiki е много специфична и е перфектният завършен на луксозното питие. Етикетите се равняват на произведения на изкуството, а гравировката е 24 вертикални линии, изобразяващи японските сезони. 

Параметри

 • Държава: Япония
 • Производител: Suntory Hibiki
 • Съдържание на алкохол %: 43
 • Вид: Блендед
 • Обем: 0.7 л

Подобни продукти

Други продукти на производителя