Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Jack Daniel's

Jack Daniel's

Тук е мястото, където живее Джак. Същият, какъвто са го познавали преди 150 години. Jack Daniel's Tennessee Whiskey Old No. 7 все още се произвежда по оригиналната рецепта на Джак Даниелс единствено в Линчбърг, Тенеси, където е основана първата регистрирана дестилерия в САЩ през 1866 година.

Основата на производство на Джак Даниелс е смес от 80% царевица, 12% малцов ечемик и 8% ръж. Важна роля играе и изворната вода от варовикова пещера. Уискито се филтрира много бавно през дървени въглища - процесът "Charcoal Melloving" придава на уискито мек, хармоничен завършек. След отлежаване в обгорени дъбови бъчви се ражда истинското Тенеси уиски с красив кехлибарен цвят и уникален вкус.

Всеки познава легендарния черно-бял етикет на Jack Daniel's Tennessee Whiskey Old No. 7, а тази бутилка е и флагманът на марката. Други популярни варианти включват Jack Daniel's Honey, Jack Daniel's Fire и Jack Daniel's Apple. Освен това ще се насладите и на специалните издания на Джак, като Jack Daniel's Gentleman Jack, Single Barrel Select и други.

Историята на Джак Даниел е историята на истинската американска мечта. Джак е бил едно от 13 деца. Когато губи и двамата си родители, той е приет от своя настойник и проповедник Дан Кол, на когото помага в магазина и който също така го въвежда в тайните на дестилацията. През 1866 година е установено, всички дестилерии трябва да бъдат регистрирани и Джак Даниел, тогава едва 16-годишен, е първият в Съединените щати, който регистрира своята дестилерия. По-късно дестилерията е включена в списъка на националните исторически забележителности.

Джак умира през 1911 година и племенникът му поема производството на уиски. Дестилерията остава вярна на мотото на своя основател: "Всеки ден произвеждаме нашето уиски по най-добрия начин". И това си личи във всяка глътка Джак Даниелс. Ще се убедите във всяка бутилка.