Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Джим Бийм Дабъл Оук 0,7л 43% / Jim Beam Double Oak 0,7l 43%

Параметри

Джим Бийм Дабъл започва живота си като Jim Beam white. След като изхвърлят куп 4-годишни бъчви, те вземат този бърбън и го поставят обратно в чисто нови овъглени дъбови бъчви за втори цикъл на отлежаване. Този кръг на отлежаване няма дефинирано изискване за време/количество и продължава, докато вкусът му е подходящ.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 2 бр

лв 52.19 с ДДС лв 74.56 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад още днес
  • Speedy - офиси утре 17. 4. 2024
  • Speedy - амтомати утре 17. 4. 2024
  • Speedy утре 17. 4. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Първият човек, който произвежда и продава бъчва уиски, е Джейкъб Бийм през 1795 г. Той произвежда царевично уиски, което използва процеса на ферментация на кисела каша и е широко известно като „Стара вана“. Синът му Дейвид продължил традицията и премества дестилерията в окръг Нелсън, Кентъки, САЩ, за да се възползва от железопътните линии, които ще улеснят разпространението. Заради забраната за продажба и производство на алкохол, той е принуден да я затвори. 

Новата дестилерия в Клермонт, Кентъки, основана през 1935 г., когато вече е била разрешена продажбата, е известен като Jim Beam в чест на основателя си. След това компанията е била препродавана няколко пъти, но семейство Бийм и техните потомци продължават да участват в производството на спиртните напитки на компанията и често са заемали позицията на главен дестилатор.

Аромат и вкус на Jim Beam Double Oak

В Джим Бийм Дабъл можете да очаквате интензивни вкусове, приятен мирис и оставащо усещане за дървесина:

  1. Съдържание: приблизително 77% царевица, 13% ръж и 10% малцов ечемик.
  2. Цвят: мед – определено е по-тъмен и по-карамелен от белия етикет.
  3. Аромат: кожа, дърва за огрев, канела, сено. 
  4. Вкус: Jim Beam Double Oak е сухо уиски, вкусът е меден с ванилова захар, карамел, нотка на плодов чай и кокосово мляко, лешници, ментол и горчиви портокали. Дехидратираната череша е най-осезаемият елемент във вкуса. Много дървесен, както се очаква, с нотки на въглен и женско биле. Дори една капка от Jim Beam Double Oak разкрива вкуса на царевица и кленов сироп, подслаждайки питието. Най-невероятната част от двойния дъб на Джим Бийм Дабъл е ароматът. В момента, в който го отворите, ще се натъкнете на мирис на сладък бърбън и земен дъб. 
  5. Завършващи нотки: Double Oak има дълъг, приятен завършек и невероятно усещане за вашето небце – сладък и пиперлив, но сух. 

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя