Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Мейкърс Марк 0,7л 45% / Maker's Mark 0,7l 45%

Параметри

Някои питиета променят начина, по който гледаме на алкохола. Те променят вкусовите ни възприятия и ни карат да вдигнем летвата доста нависоко. Makers Mark е уиски с произход САЩ, което е “game changer” – то е нещо напълно различно от онова, с което сме свикнали до този момент и е цяла една Вселена, от която си струва да станем част. Прелестен вкус и завладяващ аромат, който надминава и най-високите ни изисквания… Блендата е разкошна, а в обаянието на карамеления цвят тя изпъква още повече. 


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 2 бр

лв 58.19 с ДДС лв 83.13 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад още днес
  • Speedy - офиси утре 19. 7. 2024
  • Speedy - амтомати утре 19. 7. 2024
  • Speedy утре 19. 7. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Защо да купите американски бърбън Мейкърс Марк

Makers Mark е уиски, което е част от premium линия и е определен за един от най-добрите на пазара днес. Направен е от зимна червена пшеница, а не от ръж, която се използва при производството на голяма част от брендитата. В резултат на това е създаден изключителен вкус, определен за единствен по рода си – присъстват нотки на плодове, ванилия и карамел. Уханието на златната течност ни праща за части от секундата в пшенични ливади и овощни градини, отрупани с всевъзможни дарове на природата. 

Блендата на Makers Mark е мека, елегантна, бавно разгръщаща се и много, много фина. При нея напълно отсъства остротата и прекалената тръпчивост, която в случая е заменена с баланс между дървесен дъб и цитруси. Цялостното впечатление от това бренди е силно и запомнящо се, а посланието към дегустатора е повече от специално. 

Каква е историята 

Зад всеки шедьовър се крие интересна история, която ще провокира още по-силен интерес у нас. Ето и кратка ретроспекция за създаването и развитието на марката Makers Mark: 

  • всичко започва с една амбиция – създаването на бърбъна Makers Mark е в резултат на стремеж към създаването на великолепно питие, което да е революционно и единствено по рода си. Бил Самюелс поставя началото, изпълнявайки семейна рецепта на 170 години;
  • дестилерията Makers Mark е първата в САЩ – както през 1953 година, така и днес, брендито се произвежда специална технология. Всеки път бутилките се приготвят една по една, а търкалянето на бъчвите се извършва изцяло ръчно. Това цели излагането им на оптималните за тях температури, от което зависи и качеството на крайния продукт; 
  • варелите престояват поне три лета в Кентъки – след това се местят в по-хладни раздели, за да не се стигне до прекалено бързо узряване. Компанията е единствената в Америка, в която се извършва производство само на един вид уиски. 

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя