Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Секстън Сингъл Малц / Sexton Single Malt Whiskey 0,7l 40%

Параметри

Луксозните питиета са като марковите дрехи – никога не излизат от мода и са винаги под светлините на прожекторите. Те са създадени за взискателни хора с големи изисквания към алкохола, който консумират. И всичко в тях е съвършено – аромат, цвят, дизайн на опаковката и бленда. Цената им никога не е твърде висока, а удоволствието от тяхното консумиране е винаги гарантирано! 


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 63.99 с ДДС лв 91.41 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Секстан е уиски, което чудесно се вписва в портфолиото на класните питиета и дори го надгражда. Водещите акценти при този ирландски скоч са: 

  • едномалцовият скоч Sexton е с произход Ирландия и принадлежи на дестилерията Бушмилс, която има богата история – свързва се с красиви традиции и стремеж на тогавашните дестилеристи да създадат перфектното уиски, чиято слава да остане непреходна във времето; 
  • предлага се в бутилка от 0.700 литра, която има формата на хексагон – тя символизира популярния “Път на великаните” на север в Ирландия; 
  • Sexton е сингъл малц уиски, което отлежава в шери бъчви – вкусът му може да се опише като балансирана комбинация от сушени плодове, дъбови акценти, тофи карамел и лек полъх на мента. Всички тези компоненти водят до съвършен финал, който е мек и цитрусов. 

Блендата на Sexton напомня още и на сиропиран кекс в неделя следобед и на сладко от кайсии, примесено с ягоди. Поръчайте това легендарно уиски от от alkohol.bg и се потопете изцяло в неговата магия! 

Има ли правила при пиенето на сингъл малц скоч 

Тънкости при консумирането на уиски има и всеки почитател на скоча е добре да бъде наясно с тях, за да се наслади максимално на неговия драматичен вкус и аромат. Сингъл малц питиетата, като Sexton, е добре да не бъдат смесвани с други напитки, например газирани. Така ще успеете да запазите “интригата” през цялото време, а финалът ще бъде покъртително добър. Въпреки това, не е изключено гарнирането на скоча с пдходящи сирена или шоколад, което ще внесе разнообразие в ансамбъла от вкусови детайли. 

Какъв е произходът му 

Sexton е собственост на Old Bushmills Distillery, която е категоризирана за най-старата дестилерия в целия свят – създадена е още през далечната 1608 година, а местоположението ѝ е Северна Ирландия. Историята на компанията познава много собственици, които са се сменяли през годините, което е довело и до нейното затваряне и отваряне през определен период от време. През 2005 година продажбите се увеличават драстично, а днес Sexton е едно от най-популярните в нишата. 

Параметри

Подобни продукти