Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Столичная Водка 0,7 40% / Stolichnaya vodka 0,7l 40%

Параметри

Столичная водка е легенда в света на алкохолните напитки и е гордост за всеки руснак. Рецептата ѝ е разработена в края на 30-те години на миналия век. Според една от версиите, първата бутилка е произведена от Союзплодоимпорт през 1941 година в обсадения Ленинград. От Московски държавен склад за вино №1 оспорват това, твърдейки, че първият брой Столичная е бутилиран именно при тях. Без значение кой е производител на бутилка номер 1, днес Stolichnaya Vodka е неделима част от попкултурното наследство на страната. Тя е най-продаваната руска водка по света, носител на редица престижни международни награди.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 3 бр

лв 20.39 с ДДС лв 29.13 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад утре 28. 5. 2024
  • Speedy - офиси в в сряда 29. 5. 2024
  • Speedy - амтомати в в сряда 29. 5. 2024
  • Speedy в в сряда 29. 5. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Производство

Столичная водка се произвежда от висококачествен ректифициран спирт „Lux, добит от висок клас зимна пшеница. Именно това се приема за най-вкусната пшеница с най-добри хранителни свойства.

Водата за балансиране на градуса на напитката също е ключова съставка в рецептата. Тя се добива от ледник и е с перфектна чистота и мекота.

Stolichnaya се приготвя чрез технология на многократна дестилация и мултифилтрация. Филтрира се през активен въглен, след което през кварцов пясък и после отново активен въглен.

Характеристики

Столичная е водка с хармоничен аромат, постигащ перфектния баланс между билкови и сладки нотки. Тя е изключително фина, чиста и без примеси. Вкусът е мек, зърнен с деликатни сладки оттенъци и пикантен финал.

С какво да я комбинирате

Столичная водка, със своя чист неутрален характер, е съставка на различни коктейли. Традиционно се сервира като самостоятелен аперитив.

Сервира се добре охладена. Класическият ѝ вкус подхожда отлично на пушени, осолени и кисели ястия. Такива са пушената риба, маринованите гъби, киселите краставички, киселото зеле и други туршии.

Много добра е и комбинацията ѝ с хайвер. Той би могъл да е поднесен в отделна купичка върху лед или върху препечена филийка с масло. Руска салата или друга мазна салата с картофи, или риба също са подходящ избор.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя