Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Талискър Скай 0,7Л 45,8% / Talisker Skye 0,7l 45,8%

Параметри

Сингъл малцовете от Talisker неизменно получават най-добрите отзиви. Тази марка многократно е потвърждавала титлата на една от най-добрите в Шотландия на престижни изложби и състезания. Уиски Талискер е оценено както от любители, така и от експерти. Този скоч се прави на остров Skye. Малка дестилерия е открита там от братята Макаскил, Кенет и Хю през 1830 г. Бизнесмените експериментират дълго време както с технологията за дестилация на алкохоли, така и директно с приготвянето на смеси. Целта е била доста амбициозна – да създадат нещо специално и да се конкурират със съседни предприятия. Едва през 1843 г. дестилерията работи с пълна сила.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 1 бр

лв 88.98 с ДДС лв 127.11 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад още днес
  • Speedy - офиси утре 20. 6. 2024
  • Speedy - амтомати утре 20. 6. 2024
  • Speedy утре 20. 6. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Talisker Skye имат класическа производствена техника, възприета в Шотландия. Това е използването на торфени спиртни напитки, тяхната двойна дестилация и поне 3 години отлежаване в дъб. Като цяло няма иновации. 

За производството на напитки се използват само местни суровини. Островът има особен климат (влажност, близост до морето, ниски температури), което се отразява на вкусовите характеристики на ечемика и най-важното – трансформацията на сместа по време на стареене. Има следните отличителни белези:

  • цвят – кехлибарено-златисти нюанси;
  • аромат – разпознаваем със своята пиперливост, подправки и сладост. С всяко вдишване ароматът постепенно се омекотява и от сянката започват да се появяват тръпчиви и плодови нотки;
  • вкус – същата острота остава на небцето. Вкусът е стипчив, сладко-солен с опушени и характерни черти на Talisker Skye. Има усещане за горчивина в гърлото;
  • послевкус – сладко пиперлив, кора от сушени плодове, горчивина, лека сладост и ореховост.

Меката вода, която се използва за производството на Talisker Skye, се взема от 14 извора на Хоук Хилс. Тя, както казва самата марка, ухае леко на пирен торф.

Консумирайте с удоволствие

Напитката е спечелила редица награди и е много популярна сред потребителите.

Когато отпиете Talisker Skye, на небцето едновременно свирят нотки на пикантни подправки, сочно манго и пресни билки. На финала се появяват леки опушени мотиви. Ароматът се отваря с тънка следа от торф, пресни сладкиши и цитрусови плодове.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя