Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Троянска Отлежала сливова ракия - комплект за греяна ракия 0,7Л 40% / Troyanska Otlezhala slivova rakia - komplekt za greena rakia 0,7L 40%

VINPROM - TROYAN

Параметри

Троянска отлежала сливова ракия в комплект за греяна ракия. Освен ракия садържа 1 бр. медно джезве, 2 бр. керамични чаши и рецепта.

Рецепта:

1 с. л. мед

100 мл. Троянска отлежала сливова ракия

В медно джезве се загрява медът докато се разтопи. В последния момент се добавят подправки по желание (черен пипер, карамфил, канела, сушени сливи или ябълкови резенчета, портокалови кори, лимонови кори), след което се налива и ракията. Тънкостта е в  това, течността да се махне от огъня в момента на завиране (както се казва, „да се обърне един път“). Пие се горещо, не можете да се изгорите, тъй като температурата на завиране е доста по-ниска. И още една тънкост – докато се пие, не се вдишва, иначе силното влияние на алкохола идва много скоро.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 5 бр

лв 104.99 с ДДС лв 149.99 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад още днес
  • Speedy - офиси утре 20. 6. 2024
  • Speedy - амтомати утре 20. 6. 2024
  • Speedy утре 20. 6. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Джезвето  и чашките

Грънчарството и медникарството са едни от най-старите занаяти познати у нас. В миналото керамичните съдове са били неизменна част от бита на всяко българско семейство. Глината оживява в ръцете на две троянски сестри – Радина и Илина – потомки на майстор грънчар. Те живеят и творят в гр. Троян. https://radilina-bg.com/

Медникарството (или бакърджийството) е занаят, познат по нашите земи още от времето на древните траки. Българите вярват, че приготвена в меден съд греяната ракия е ненадмината по своя вкус и ухание.

Медникарят Юсеин – 4то поколение медникар. Той има умението да вдъхва живот на метала. С нашия край го свързва съдбата – неговата жена е от троянско село. Можете да го намерите в гр. Велико Търново на Самоводската чаршия.

Ползи от греяна ракия:

Препоръчва се при настинки. Тя е особено полезна през студените дни от годината, когато грипната вълна е по-силна от всякога.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя