Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Уиски Шакълтън 0,70л 40% / Shackleton Scotch Whisky 0,7L 40%

Параметри

Сър Ърнест Хенри Шакълтън (на английски: Sir Ernest Henry Shackleton) е ирландски пътешественик, изследовател на Антарктика, р­ъководил три британски експедиции до Антарктика. Той е известен колкото с приятелството и лидерството си, толкова и с приключенския си дух.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 1 бр

лв 49.99 с ДДС

Доставка

  • Лично взимане от склад утре 23. 5. 2024
  • Speedy - офиси в понеделник 27. 5. 2024
  • Speedy - амтомати в понеделник 27. 5. 2024
  • Speedy в понеделник 27. 5. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

През 1907 г. той отплава с кораб, за да ръководи първата си експедиция. Воден е с една цел, да стане първият човек, достигнал Южния полюс, сър Ърнест и екипът му достигнат по-южно от всеки човек преди тях, но на 9 януари 1909 г., изправен пред силни ветрове и изтощен екипаж, той се решава да се върне отколкото да рискува живота на екипа си.

За да подсили екипния дух в своята антарктическа експедиция Нимрод, сър Ърнест Шакълтън лично поръчал 25 кутии с Mackinlay’s Rare Old Highland Malt. С тях искал да празнуват всеки рожден ден и повод, свързан с близките на екипажа тъй като ще са далеч от тях за дълго.

През 1914 г. той насочва вниманието си към преминаването на Антарктида от море до море и потегля отново, но корабът му "Ендърънс" попада в капан с лед и бавно се смачква от леда. С петима мъже сър Ърнест с малка спасителна лодка отплава 720 морски мили при коварни условия през замръзващия океан до Южна Джорджия. Той наема спасителен кораб и отплава обратно към чакащия екипаж и връща всичките си хора безопасно у дома. Този подвиг е една от най -великите истории за оцеляване на всички времена.

През 2007 г., век след експедицията „Нимрод“, са открити няколко перфектно запазени бутилки от това уиски, замразено в леда под базовия лагер на Шакълтън в Кейп Ройдс. Уискито е изкопано и отнесено за Нова Зеландия, от където се съхранява като антарктическо наследство в специално създадена среда и пренесено в музея в Кентърбъри.

Световноизвестният майстор блендер, Ричард Патерсън, извършва старателен анализ, за да създаде отново това антично уиски и използва намереното като основа за създаването на Shackleton - модерен смесен малц.

Параметри

Подобни продукти