Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Узо Матарели 0,7л 40% / Ouzo Matarelli 0,7L 40%

Параметри

Узото е автентична анасонова напитка, която се произвежда основно в Гърция. Тя е аперитив към риба, калмари, скариди и други морски дарове. Може да се комбинира и с други мезета в зависимост от вашите предпочитания. Някои хора предпочитат да го пият чисто, а други с лед или с вода. При добавяне им към напитката, тя побелява, защото намалява разтворимостта на маслените извлеци, които се съдържат в узото.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 25.99 с ДДС

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Ouzo Matarelli е ръчно произведено първокласно узо, направено от 100% дестилат. Годишното производство е ограничено като количество.

  • Кой е създателят на Узо Матарели 700мл

Производителят Харалампос Матарели е истински митилийец и човек от провинцията, посветил живота си на анасона. Дълги години той обработвал собствени крайбрежни анасонови полета в Лисвори, Лесбос и събирал най-добрите анасонови семена. От сеитбата на анасона, която започва през февруари, до жътвата и вършитбата, която става през юли, той произвеждал всичко сам.

Преди процеса на дестилация всеки чувал с анасоново семе се хвърля в морето, за да получи специален вкус. Този процес, заедно с ароматния анасон, придава на Ouzo Matarelli 700 уникален вкус. 

  • Дестилиране на Узо Матарели 

Процесът на дестилация се извършва в малки, ръчно изработени медни кубчета, които се поставят върху огън от маслиново дърво. По време на производствения процес се използват само естествени суровини.

Изключителното качество на пресния анасон, специалният процес на потапяне на чувалите в морето преди дестилация, заместването на захарта с многократно награждавания мед от Митилини в рецептата и ръчно изработеното производство се комбинират в уникалния вкус на Узо Матарели 700. 

Всяка от бутилките Матарели 700 носи специфичния знак на дестилерията – клонче с листа анасон, които са завързани със синя панделка. 

Параметри

Подобни продукти