Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Узо Мини 0,7 40% / Ouzo Mini 0,7L 40%

Параметри

Ouzo Mini е уникален продукт, а създателите му твърдят, че той е базиран на 17 тайни рецепти. Всички те се комбинират в едно, а технологията остава непроменена във времето.

Мини съчетава специалните ароматни билки на остров Лесбос, Гърция, както и анасоново семе от Лисборио като по този начин се създава любимото в цялата страна узо.

 


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 1 бр

лв 18.23 с ДДС лв 26.04 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад още днес
  • Speedy утре 19. 7. 2024
  • Speedy - офиси в понеделник 22. 7. 2024
  • Speedy - амтомати в понеделник 22. 7. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Метод на дестилация на Ouzo Mini

В традиционните медни съдове на дестилерии EPOM, разтвор от алкохол и вода се съхранява дълго със семена, местни ароматни билки и растения, заедно с прочутия анасон от Лисвори и уникалната мастика от остров Хиос. Получената смес за Мини се дестилира бавно и подлежи на непрекъснати тестове. Тази дестилация се нарича "сърцето". 

Преди да се постави в бутилки, "сърцето" се разрежда с мека вода, така че Ouzo Mini от Митилини да придобие желаната алкохолна сила. Може спокойно да се каже, че узо Мини е най-гладкото и меко питие, защото неговите съставки, сред които най-доминиращ е анасонът от Lisvorio, все още са чисти и с високо качество, както са били от години. Нищо не се е променило в традиционните медни съдове, както и в систематичния и завладяващ процес на дестилация и производство na Ouzo Mini. 

Анасон от Лисвори – основната съставка

Ouzo Mini от Mytilene се произвежда от изключително подбран анасон от Lisvori. Той е най-добрият в света.

Остров Лесбос е известен със своя умерен климат с много слънце и постоянни валежи. Условията са идеални за отглеждане на уникалния анасон от Lisvori - или "ароматът", както го наричат ​​местните хора. Лисвори е село в южната част на острова, добре известно, тъй като се смята, че там се отглежда най-добрата съставка за узо Мини в света, поради отличните условия на почвата си. Всъщност анасонът се откроява с уникалния си аромат. Още от основаването си EPOM си сътрудничи със малки фамилни производители от Lisvori и купува от тях. 

Какви са стъпките за получаване на най-доброто качество на съставката узо Мини:

Растението минава през специален процес на подготовка за засаждане след, което:

  • реколтата от анасон се прибира от края на юли до началото на август;
  • оставя се да изсъхва на слънце и се стрива, за да се получи основното семе;
  • след като зърната са добре изсушени се избират ръчно едно по едно, преди дестилацията на узо Мини да започне. 

Нито една машина не може да се справи толкова прецизно с всеки от етапите, колкото човешката ръка, затова и вкусът, и качеството са на толкова високо ниво.

Параметри

Подобни продукти