Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Водка Рейка 0,7л 40% / Vodka Reyka 0,7L 40%

Параметри

Идеята за производство на водка в страната на троловете, елфите и гейзерите няма как да бъде неуспешна. Исландия е островна държава, прочута с чистотата на своя климат и с естествените геотермални извори.

Производството на водка Рейка (Reyka Vodka) започва през 2005 година. Марката е собственост на небеизвестната компания William Grant & Sons, но се произвежда в духа на семейните традиции в малко исландско градче. Безупречният вкус на висококачествената напитка нямаше да е същият без чистотата и характерния климат на Исландия.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 3 бр

лв 43.49 с ДДС

Доставка

  • Лично взимане от склад утре 23. 5. 2024
  • Speedy - офиси в понеделник 27. 5. 2024
  • Speedy - амтомати в понеделник 27. 5. 2024
  • Speedy в понеделник 27. 5. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Името Рейка означава пара и това не е случайно. Препратката е към гейзерите. Именно вода от тях се използва при производството на водката. Тя е на над 4000 години и е толкова кристално бистра, че няма нужда от допълнителна обработка.

Дестилерията, където се прави водка Рейка, се намира в Borgarnes, Iceland. Това е крайбрежно селище в западната част на острова, заобиколено от невероятно красива и чиста природа. Въздухът е толкова чист, че нивата на въглероден двуокис са сведени до минимум.

В дестилерията е запазена старата технология за дестилация в медни съдове. Филтрацията на готовата напитка става чрез вулканични скали. Много от процесите се извършват ръчно. Дестилерията е запазила очарованието на малкото семейно производство. Произвеждат се малки партиди, за да се гарантира максимално високото качество на продукцията.

Производството на Рейка е екологично не само заради използваните натурални продукти, но и заради използването на възобновяема енергия. В страната е обичайна практика използването на геотермалната мощност за доставяне на енергия за индустрията и бита. 

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя