Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Бифитър Джин 0,7л 40% / Beefeater Gin 0,7l 40%

Параметри

Beefeater джин е едно от най-популярните питиета в историята на този вид алкохол. Той предлага разнообразни продукти с различни вкусове, които имат за цел да задоволят всяко желание и предпочитание.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 23.39 с ДДС лв 33.41 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

История на марката

Beefeater London Dry Gin е един от най-старите сред този вид продукти. Всичко започва през 1860-та година, когато основателят Джеймс Бъроу купува дестилерия в Челси, Лондон, където произвежда различни джинове. В рамките на едно десетилетие Beefeater става водещият продукт на дестилерията. През 60-те години на миналия век Бифитър представлява три от всеки четири бутилки джин, продавани в света и популярността му не намалява, а продължава да расте.

Бифитър се дестилира днес в дестилерия в Кенсингтън, Лондон, където се произвежда от 1958 г. Марката е собственост на Pernod Ricard. Фигурата му, изобразена на бутилката, все още намеква за вдъхновението на името: охраната на Лондонската кула, известна като „Beefeater“.

Как се прави

Рецептата за Бифитър е останала непроменена, откакто Бъроу за първи път я усъвършенства. Основата е неутрална зърнена спиртна напитка, в която естествените (често цели) растителни продукти се накисват за 24 часа. Инфузията включва девет растителни продукта: бадем, корен и семена от ангелика, семена от кориандър, хвойна, лимонова кора, женско биле, корен от ирис и кора от портокал от Севиля. След това се дестилира за около осем часа и се изпраща в Шотландия, за да бъде смесено от Master Distiller Desmond Payne преди бутилиране.

Дегустационни бележки 

При това питие можете да усетите аромати и вкусове, които да погалят сетивата ви. Както при повечето джинове, хвойната доминира във вкуса на тази напитка: 

  • ароматът е баланс между подправки и плодове;
  • вкусът е сух с идеален билков букет;
  • завършва с характерния сух послевкус, който определя лондонския сух джин.

Предлага се в бутилки от 0.700мл.

Видове

Днес марката има допълнителни предложения в портфолиото и няколко специални издания, които се появяват понякога: 

  1. Бифитър 24: Този джин с 90 дози е пуснат през 2008 г. и се предлага редовно. При него има добавени кора от грейпфрут и китайски зелен и японски чай сенча. 
  2. Beefeater Burrough's Reserve. Произведен на малки партиди по оригиналната рецепта на основателя и меден съд „Still No. 12“, този продукт отлежава в дървени бъчви след дестилация.
  3. Beefeater London Pink Gin. През 2018 г. Бифитър пусна първия си розов джин. Той е с добавен естествен аромат на ягода, за да му придаде допълнителен плодов слой и бледорозов цвят. 

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя