Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Джин Хендрикс 0,7л 41,4% / Hendrick's Gin Original 0,7l 41,4%

Параметри

Хендрикс е идиосинкратично произведен джин в малки партиди, дестилиран в Ейршир, Шотландия. Необичайният процес на дестилация, съчетан със странно вкусен набор от инфузии, дава единствения по рода си вкус на тази напитка.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 3 бр

лв 61.99 с ДДС лв 88.56 / 1л

Доставка

 • Лично взимане от склад утре 28. 5. 2024
 • Speedy - офиси в в сряда 29. 5. 2024
 • Speedy - амтомати в в сряда 29. 5. 2024
 • Speedy в в сряда 29. 5. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Производство на Hendricks Small Batch gin

Той е произведен от William Grant & Sons, Шотландия. Идеален за тези, които ценят странните обрати, излъчването на мистерия и да бъдат държани на пръсти от изобретателните и различни интерпретации на класиката.

В допълнение към традиционните плодове от хвойна, напитката включва нотка на българска роза и пюре от краставица, за да придобие отличително идиосинкратичния вкус на Хендрикс джин. Той е идеалната основа за смесването с тоник, поднесен с краставица и перфектен за мартини.

Дегустационни бележки

Хендрикс джин е нещо, което не може да се опише достатъчно добре с думи – трябва да се опита:

 1. Силни билкови нотки първоначално се забелязват в аромата, но тяхната интензивност скоро намалява в комбинация с цитрусови плодове и проправя пътя за повече флорални аспекти.
 2. Вкусът е леко сладък и приятно мек, с флорални нотки, които постепенно стават все по-пикантни върху фина хвойнова основа.
 3. Към края се проявяват различни цитрусови нотки и такива на пиперлива пикантност, с фин аромат на краставица.

Истински празник за сетивата и затова Hendricks gin е любима напитка за много хора.

Производство

Hendricks gin е дестилиран от два различни, много стари дестилатори.

Той се произвежда в Шотландия в специални камери Carter-Head и Bennet, които вече са имали историческа стойност, когато са закупени. Производителите комбинират конвенционален дестилат от стария Bennet Still с парна инфузия, в която същите растителни продукти висят в медни кошници вътре в дестилатора. Следва запарка от дамаски рози и холандски краставици. Тази комбинация от различните процеси придава на Хендрикс изключително интензивен и много странен вкус.

Дестилерията 

Hendricks gin се произвежда от отдавна утвърдената шотландска дестилерия за уиски William Grant & Sons. Основана през 1886 г. и оттогава управлявана почти изключително от разширеното семейство Грант, а традиционните медни дестилки за Хендрикс са закупени още през 1966 г. Но чак през 1999 г. е намерена перфектната употреба за това – джинът на марката. Оттогава Hendrick's Small Batch Gin е един от най-популярните през последните няколко десетилетия. 

Параметри

 • Държава: Шотландия
 • Производител: Hendrick's
 • Вкус: Краставица, Лимон, Роза, Бъз
 • Съдържание на алкохол %: 41,4
 • За кого: за съпруг, за брат, за приятел, за син, за съпруга, за приятелка
 • За какъв повод: за Коледа, за годишнина, за рожден ден, за имен ден , само така, за дипломиране, за пенсиониране
 • Вкус на алкохол: Пикантен
 • Обем: 0.7 л

Подобни продукти