Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Хайланд Парк 10YO + 2 чаши 0,7Л 40% / Highland Park + 2x sklo

Параметри

Историята на 10 годишното уиски Highland Park Viking Scars започва в края на 18-ти век и е свързана с името на Магнус Юнсън. Той е бил църковен страж и е произвеждал незаконно уиски в собствената си къща, след което официално регистрира дестилерията и започва да го продава. 

Първата популярност идва през 1883 г., когато сър Доналд Къри опитва 10 годишното Highland Park Viking Scars и взима няколко кутии от напитката на круизно пътуване. Той черпи с него известни гости, включително краля на Дания и императора на Русия.

 


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 77.99 с ДДС лв 111.41 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Характеристики 

10 годишната напитка отлежава в специални бъчви, които допринасят за неговия вкус и се предлага в бутилки от 0.700л., а цената отговаря на очакванията на клиентите. Особеностите на 10 годишното Highland Park Viking Scars може да се разгледат в следните характеристики:

  • има лек златист цвят, традиционен за марковите алкохолни напитки;
  • в аромата се усещат торф, ванилия и пикантни подправки, които достигат до всички сетива;
  • вкусът има нотки на цитрусови плодове, ванилия, торф, хедър и подправки, което задоволява всички рецептори.

Силата на напитката е 40%. Специалисти от Sid-shop.com препоръчват да го използвате неразредено с няколко кубчета лед. Основната тайна на 10 годишното Highland Park Viking Scars е, че всички етапи от неговото приготвяне се извършват ръчно. Основното изискване към доставчиците на суровини е зърното да не се опушва върху торф.

Консумация

Хайланд Парк е шотландски скоч, който е перфектният избор за всеки повод. Според ценителите на силния алкохол то не се пие, а се вкусва. И според класическите канони не се разрежда с нищо. Максимумът, който трябва да бъде в чаша, освен самият алкохол, са специални камъни за поддържане на температурата му.

Но дори и шотландците, които са „измислили“ уискито Highland Park Viking Scars и се смятат за експерти в правилното му използване, го смесват с малко вода. Това е особено вярно за сингъл малцовете поради техния тръпчив вкус и високо алкохолно съдържание.

Можете да комбинирате с плодови и горски сокове, ако искате да приготвите не твърде силни коктейли. Алкохолът се смесва със сладки напитки в съотношение 3:1 – това е благородният послевкус, който трябва да преобладава. Но 10 годишното шотландско уиски Highland Park Viking Scars се пие по-често неразредено. Тези напитки имат специфичен вкус, който е най-добре да не се разваля от други съставки.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя