Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Макалън Дабъл Каск 18YO 0,7л 43% / Macallan Double Cask 18YO 43%

Параметри

Гамата Double Cask 18-годишно съчетава сладостта на американския дъб с шери. Бъчвите са ръчно подбрани от майсторите на дървото в The Macallan. Новият американски дъб първо се доставя в Испания, за да бъде сглобен и подправен с шери, преди бъчвите да отидат до Спейсайд за отлежаване. След това уискитата се комбинират с европейски бъчви от шери олоросо. The Macallan Double Cask 18-годишно отлежава в най-необикновените бъчви в света и демонстрира отличителното майсторство и богата вкусова сложност. Очаквайте изискан баланс от нотки на сушени плодове, карамел и джинджифил от европейски дъб, балансирани от деликатна ванилия и сладки цитрусови вкусове, придадени от американския дъб. Богато и многоизмерно вкусово изживяване с Double Cask 18-годишно.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 1 бр

лв 799.00 с ДДС лв 1 141.43 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад утре 23. 5. 2024
  • Speedy - офиси в понеделник 27. 5. 2024
  • Speedy - амтомати в понеделник 27. 5. 2024
  • Speedy в понеделник 27. 5. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

История

Разположен на билото над бреговете на река Спей, Великденската къща на Елчис е духовният дом на Макалън в продължение на повече от три века. През 1820 г. Александър Рийд засява нивите около наетия дом с ечемик и създава първата лицензирана дестилерия в имението, като я нарича на името на древна църква, унищожена от пожар през 15-ти век. 

Процес на производство

Днес Macallan Estate обхваща 370 акра, 95 от които са посветени на производството на ечемик Minstrel (един акър произвежда около 2,5 тона ечемик всяка години – достатъчно, за да се получат 1800 бутилки скоч). Освен това дестилерията сключва договори със земеделските производители за закупуване на ечемик с ниско съдържание на азот и високо съдържание на нишесте, което води до богато и мазно уиски.

След прибиране на реколтата ечемикът се малцува и пасира в една от двете туни за каша – процес, който отнема между четири и осем часа. След това ечемикът ферментира със специално култивирана мая, преди да се дестилира два пъти през цистерните с медни съдове на Macallan Double Cask 18-годишно. Медта, съдържаща дестилаторите, действа като катализатор и засилва образуването на сладки естери, като същевременно минимизира примесите като сяра.

Дегустация на Macallan Double Cask 18-годишно

Като цвят и вкусови качества този скоч е на едно от първите места, дадено му от ценители:

  1. Аромат подобен на шери. Тъмни сини сливи за начало. Безпогрешен мирис на наситен портокалов мармалад върху изгорял препечен хляб. Сушени кайсии и сушени праскови. В средата бор, ванилия и лек дъх на шоколадова торта. Финалният щрих е този на индийско орехче и джинджифил.
  2. Вкус – портокалов за начало, почти като мармалад върху препечен хляб. Малко настъргана лимонова кора. Следва порция от сини сливи, задушени. Бавно вкусовете се превръщат в изгорен мед, черен шоколад и ванилия. Усеща се малко джинджифил.
  3. Финал на Macallan Double Cask 18-годишно – доста дълъг и сух. Индийско орехче и малко канела. Има и лек оттенък на танин.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя