Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Бушмилс 16YO 0,7л 40% / Bushmills 16y 0,7l 40%

Параметри

Bushmills 16-годишно е истинска класика при уискитата и е превъзходен подарък за ценители на благородната напитка.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

В наличност 1 бр

лв 169.99 с ДДС лв 242.84 / 1л

Доставка

  • Лично взимане от склад още днес
  • Speedy - офиси утре 19. 7. 2024
  • Speedy - амтомати утре 19. 7. 2024
  • Speedy утре 19. 7. 2024

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Bushmills 16-годишно е тройно дестилирано уиски с отлични вкусови характеристики. То е сингъл малц – произведено e в една дестилерия от един вид малцова суровина, което гарантира високото качество на продукта.

Bushmills 16-годишно е отлежало в продължение на шестнадесет години в три вида бъчви. Технологията е разработена с внимание и грижа. Течността първоначално се разделя на две части. Едната част от нея старее в бъчви от бърбън, а другата – в такива от шери. След като прекарат там 16-годишния период, двете уискита се смесват и се прехвърлят в бурета от портвайн за още няколко месеца. Там вкусовете им се смесват в прекрасен букет и придобиват допълнителен сладък нюанс. Bushmills 16-годишно значително се отличава както от останалите сингъл малц питиета, така и от блендед видовете.

Характеристики

Цветът на 16-годишното Bushmills е наситен и красив – карамел с рубинено червени нюанси.

Ароматът е силен и богат – на малцово уиски с нотки на бадеми и мед.

Вкусът е изключително комплексен. Той е мек и наситен. Благодарение на буретата от шери и бърбън, напитката е добила сладък вкус на мед, марципан и подправки. Усещат се нотки на бадем и летни плодове. Завършекът е продължителен, плътен с голяма дълбочина и нюанс на тъмен шоколад.

За дестилерията

Дестилерията в село Бушмилс, Северна Ирландия е най-старата лицензирана в света. Документите сочат, че тя получава лиценза си през 1608 г., но легендите разказват, че производството на напитки в региона датира от много по-ранни времена. През няколко вековната си история дестилерията е запазила оригиналната технология на производство, гарантираща отличния вкус и качество на напитките.

Как да консумирате

Когато Bushmills се пие чисто, при температура 18-20 градуса, неговите вкусове и аромати се разкриват в пълната си цялост. Може да се консумира и с лед, но по този начин се блокират част от ароматните нотки.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя