Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Джеймисън 18yo 0,7л 40% / Jameson 18YO 0,7 40%

Параметри

Jameson е една от най-прочутите марки ирландско уиски. Компанията започва своето съществуване през 1780 г. Именно тогава предприемачът Джон Джеймисън стартира собствена дестилерия в Дъблин. 

Компанията има много награди за качество на напитките, една от които е 18 годишното ирландско уиски. Jameson произвежда смесено уиски, като част от различни екземпляри малцов и немалцов ечемик, царевица. В по-голямата си част компанията отглежда собствени зърнени култури. Водата, която до голяма степен определя вкуса на силния алкохол, се взема от река Дангърни, близо до дестилерията.

 


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 179.99 с ДДС лв 257.13 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

Характеристики на 18 годишното Jameson

Производствената технология на Jameson се различава малко от тази, използвана от конкурентите в Ирландия. Същата тройна дестилация на спиртни напитки и поне 2-годишно отлежаване в дъбови бъчви. Според уверенията на компанията, в производството на 18 годишният Jameson са замесени стари разработки – точно тези, които някога е използвал самият Джон Джеймисън. Негови характерни особености са:

  • аромат – съдържа отчетливи тонове на шери, леки дървесни тонове, подправки, лешници;
  • вкус – неописуемо мекият и гладък вкус има сложна палитра от нотки на кремообразен фондан, нежни нюанси на дърво и ванилия, подправки, кожа, ириси, меки орехови тонове на шери. Дългият обемен послевкус се състои от основни (дърво, подправки и рискове) нотки;
  • цвят – дълбок кехлибарено-златист цвят.

Майсторът на сместа на марката – Били Лейтън, работи по рецептата за това уиски. Сместа съдържа 3 вида алкохол, които отлежават в бъчви от шери най-малко 18 години, след което се разливат в бъчви от бърбън и се изпращат да отлежават още шест месеца. 

Консумация

Jameson, 18 годишното може да се приема преди или след хранене, както желаете. Но отлежалите смеси е най-добре да оставите за края на вечерта. Пият се след хранене, без бързане и сложни храни.

Самата марка позиционира своето уиски като най-добрата основа за коктейли. Те са меки, леко тръпчиви на финала и много ароматни – букетът се съчетава добре с вкуса на много алкохолни и безалкохолни напитки. 18 годишното Jameson може да се използва за приготвяне на Old Fashioned, Dalgona Coffee с мляко и кафе, Midleton Mule с джинджифилова бира, Puranas Punch с горещ чай и подправки, Hot Toddy със сок от манго, Honey Julep с меден сироп и мента, The Sour Bonder с лимонов сок и джинджифилова бира.

Когато дегустирате уиски в най-чистата му форма, можете да използвате класически чаши с дебело дъно. Те са най-добрият начин да помогнете за отварянето на букета на напитката. Температура на сервиране – 18-20°C. Не е забранено добавянето на лед към смесите или разреждането им с малко количество вода – това ще направи напитката не толкова силна. Дори в собствената си кухня можете да направите най-лесния микс – комбинирайте със сода или тоник, добавете няколко кубчета лед и парче лайм.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя