Преминаване към основното съдържание Преминаване към менюто Преминаване към търсене

0879 141 777 (Пон - Пет 08:00-16:00)

Тюламор Дю 12YO 0,7л 40% / Tullamore Dew 12y 0,7l 40%

Параметри

Ирландия може да се похвали с няколко големи марки класическо уиски, които имат вековна история. Сред тях е марката Tullamore Dew. Компанията предлага на любителите на силния алкохол сингъл малц и смесено уиски. Всеки сорт има свой уникален характер. Tullamore Dew определено заслужава да бъде първото дегустирано ирландско уиски, като едно от най-известните е 12 годишното. 

За отправна точка в историята на марката може да се счита 1829 г. Именно тогава двадесетгодишният Майкъл Молой отваря своята дестилерия в малък град, близо до Дъблин. Въпреки пълната липса на опит, основателят на компанията успява да привлече потребителите с качеството на произведената напитка. Първоначално алкохолът се доставя само до най-близките околни градове, а след това и в цялата страна.


Прочетете още

Наличност

Актуална наличност на склад:
Онлайн пазаруване

Не е налично

лв 69.99 с ДДС лв 99.99 / 1л

Доставка

  • Speedy При поискване
  • Лично взимане от склад При поискване
  • Speedy - офиси При поискване
  • Speedy - амтомати При поискване

Посочените срокове за доставка са информативни, базирани са на предполагаемите срокове за доставка на транспортни фирми. За персонализирани бутилки срок на доставка се увеличава с 48 часа от получаване на плащане.

Подробно описание на продукта

12 годишното Tullamore Dew се произвежда по класическата технология на ирландското уиски. Сингъл малцът съдържа ечемик, a смесените напитки са микс от едномалцови и зърнени алкохоли с различни периоди на стареене. Производството на шотландско и ирландско уиски има няколко основни разлики. Това прави 12 годишното Tullamore Dew особено меко и гладко, в сравнение с традиционния скоч.

Ирландците задължително дестилират спиртни напитки три пъти – тройно блендирано.

Също така в състава на някои разновидности на алкохола, са включени алкохоли, получени чрез периодична дестилация. За узряването на 12 годишното Tullamore DEW, в ирландското производство се използват не само традиционни дървени бъчви от бърбън и шери, но и контейнери от Мадейра, порт и дори сайдер. 

Характерни за 12 годишната напитка са:

  • цвят – кехлибарено-златист нюанс. Специалисти от Sid-shop.com споделят, че има представителен външен вид и може да бъде закупен като подарък за празник в елегантна бутилка от 0.700л., която ще намерите на достъпна цена;
  • аромат – ароматните свойства носят благороден и фин характер. Има нотки на подправки, ечемик и малц, както и леко забележимо дървесно присъствие.
  • вкус – вкусовият профил е невероятен. Въплъщава стандарта за баланс с богати нотки на цитрусови плодове, малц и подправки. След всяка глътка остава приятен дълъг сладникав послевкус.

Една от най-сериозните разлики в приготвянето на 12 годишното Tullamore DEW е, че в Ирландия малцът не се суши върху горящ торф – използват се специални фурни. Следователно, в аромата на напитките няма характерна опушеност.

Параметри

Подобни продукти

Други продукти на производителя